Над час продължиха дебатите в Общинския съвет относно  приемане на

...
Над час продължиха дебатите в Общинския съвет относно  приемане на
Коментари Харесай

Кметът: Не трябва едно дърво да остане в Марица! Птичките са ми скъпи, но хората са ми по-мили

Над час продължиха дебатите в Общинския съвет по отношение на  приемане на Програма за понижаване риска от бедствия на община Пловдив за интервала 2021-2025 година. Поводът бе най-много положението на река Марица, като се вършиха паралели с бедствието в Карловско  и какво би се случило, в случай че сходна вълна застигне  Пловдив.
Прочетете още
„ Отговорността за положението на река Марица е моя! Нито едно дърво не би трябвало да остане в коритото на реката. При приливна вълна може да се образува яз и той да унищожи моста и да загубим човешки животи. Птичките са ми скъпи, само че хората са ми по-мили. И аз съм учил ботаника и зоология, времената бяха други тогава. Имаше  ред  и дисциплинираност! ”, съобщи Зико.  Той сподели, че сега върви публичната поръчка за план за почистването на река Марица, а по-късно ще се търси и финансиране за самите  действия.

„ Бяхме обезпечили средства за почистването, само че една група тук скочи против това. Искаха план. Сега когато вършим план питат – за какво не се чисти. За следващ път  виждам доста популизъм по тази тематика ”, сподели още кметът.

Спор се развихри и дали и какво би трябвало да прави „ Градини и паркове ” в коритото на реката и за какво до момента не се е купила техника, с която да се разчисти реката.

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР